Over mij

Als jong kind danste ik het liefst de hele dag! Ik was verlegen, maar zodra ik muziek hoorde ging ik los. Op mijn 16e kreeg ik de kans om dansles te geven bij de plaatselijke gymvereniging. Een sprong in het diepe. Ik wilde niets liever.

Ik genoot volop. De reacties, de speelsheid en de energie van de kinderen. Ik kreeg vleugels. Dit wilde ik doen!

Naast mijn studie Pedagogische Wetenschappen bleef ik lesgeven. Mijn liefde voor het dansvak werd groter. Na mijn studie ben ik ‘Dansbende’ gestart, mijn eigen dansschool. Het was een heerlijke tijd. Ik gaf fulltime les en mocht elke dag genieten van energieke en enthousiaste kinderen. De school groeide, het team breidde zich uit.

Toen ik moeder werd van een zoontje en daar anderhalf jaar later een broertje bij kwam, veranderde mijn prioriteiten. Het runnen van een dansschool paste mij niet meer. Tijd voor verandering. Ik wilde meer aandacht voor mijn gezin en op werkgebied alleen nog maar doen wat ik écht leuk vond. Dat is creatieve danslessen geven aan peuters en kleuters.

Zo is Danswijs ontstaan! Met Danswijs breng ik jonge kinderen in beweging. Door mijn pedagogische achtergrond en grote interesse voor het jonge kind, sluiten mijn lessen aan bij hun ontwikkeling en belevingswereld. Ik maak speelse en creatieve danslessen, waarin de kinderen werken aan motorische, sensorische, cognitieve en sociale vaardigheden. Ik vind het mooi om op deze manier mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van een jong kind. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om mijn ervaring en creativiteit te delen met iedereen die met jonge kinderen werkt. Hoe tof is het, als peuters en kleuters elke dag een dansje mogen doen op de groep of in de klas. Daar ga ik voor!

Op dit moment ben ik naast Danswijs ook werkzaam als psychomotorisch kindertherapeut bij Zonkinderen in Monster.

In het kort:

  • Psychomotorisch kindertherapeut

  • Ervaren dansdocent
  • Creatief
  • Energiek
  • Nieuwsgierig

  • Tikkeltje chaotisch

Referenties

Edith Janssen, programmamanager Kunstgebouw

Kunst verwondert en maakt creatief. Dat is wat we graag willen bereiken met kinderen, maar hoe doe je dat? Tijdens een bezoek heb ik gezien hoe Marsha kinderen in beweging brengt. Ze weet als geen ander te balanceren tussen het geven van ruimte en te zorgen voor richting in opdrachten. Ze stimuleert, daagt uit, enthousiasmeert, stuurt bij en heeft oog voor de verschillende wegen die kinderen bewandelen tijdens hun dansimprovisaties. Marsha laat zien dat dansonderwijs een vak is en zij beheerst dat als geen ander.

Lenneke Gentle, Grondlegger Taaldans en Rekendans

Marsha is een bevlogen pedagoog en een fijne dansdocent die jonge kinderen echt mee kan nemen in haar thematische lessen. Als docent Taal- en Rekendans zoekt ze niet alleen de diepte op in haar lessen, maar ook in concrete materialen, muziek en taal didactieken zodat kinderen in een rijke speel- leeromgeving dansend in aanraking komen met de Nederlandse taal en met rekenen.